Adres : İçören Mah. Değirmenyolu Cad. Kutay İş Merkezi C Blok No:16 Kat:2 Daire:6 Kat:4
Daire:9-10 Ataşehir /İSTANBUL /TÜRKİYE
OIC/SMIIC 35:2020 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen
kapsamlar için akredite edilmiştir.
Helal Akreditasyon Numarası
2024-057
Helal Akreditasyon Kapsamı
Ekte belirtilmiştir
İlk Helal Akreditasyon Tarihi
07.06.2024
Revizyon Tarihi
03.12.2025
Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi
07.06.2029
Bu sertifika; OIC/SMIIC 35:2020 Standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.
| Deney Kapsamı - Deneyi Yapılan Malzemeler/Ürünler | Deney Adı | Deney Metodu (Ulusal, Uluslararası standartlar, işletmeye özgü metot) |
|---|---|---|
|
Et ve Et Ürünleri |
Rutubet Tayini |
AOAC 950.46 |
|
Hayvan Yemi |
Rutubet Tayini |
29955 Sayılı Resmi Gazete (Yemin
resmî kontrolü için numune alma ve analiz metotlarına dair yönetmelik) |
|
Peynir |
Rutubet Tayini |
AOAC 948.12 |
|
Ekmek |
Rutubet Tayini |
TS 5000 |
|
Kavrulmuş,
Öğütülmüş Kahve |
Rutubet Tayini |
TS ISO 11294 |
|
Çözünebilir Kahve |
Rutubet Tayini |
TS ISO 3726 |
|
Gıdalar (Kül İçeriği 100 Gramdaki Kül Miktarı 0,07 ile 8 Gram
Kül İçeren Gıdaları Kapsar.) |
Kül Tayini |
NMKL 173 |
|
Yem ve Yem Katkı
Maddeleri |
Kül Tayini |
AOAC 942.05 |
|
Et ve Et Ürünleri |
pH
Elektrometrik Metodu |
TS 3136 ISO 2917 |
|
Çözünebilir Kahve |
pH
Elektrometrik Metodu |
TS ISO 3726 |
|
Ekmek ve Bisküvi |
Tuz Tayini |
TS 5000 TS 2383 |
|
Et ve Et Ürünleri |
Tuz Tayini |
AOAC 935.47 |
|
Et ve Et Ürünleri |
Nişasta
Titrimetrik Metot |
TS 6812 |
|
Gıda |
Toplam Azot ve Protein
Miktarı Tayini |
NMKL No:6 |
|
Yem ve Yem Katkı Maddeleri |
Toplam Azot ve Protein
Tayini Kjeldahl Methodu |
AOAC 2001.11 |
|
Gıda (Süt ve Süt Ürünleri
hariç) |
Yağ Tayini |
NMKL 160 |
|
Süt ve Süt
Ürünleri |
Yağ Tayini |
İşletme İçi
Metot-“MİKROKİM.SOP.02.165 Rev01”(Journal of AOAC International, Vol.84,No.5,
2001, s.1499-1507’den modifiyeedilmiştir.) |
|
Yem ve Yem Katkı Maddeleri |
Ham Yağ veya Eter Ekstraktı
Tayini |
AOAC 920.39 |
|
Bal |
Şeker Bileşenleri |
IHC (Bölüm No: 7.2) |
|
Çikolata |
Şeker Bileşenleri |
AOAC 980.13 |
|
Gıda |
Monosodyum
Glutamat (MSG) Analizi (L-Glutamik Asit cinsinden) |
İşletme İçi
Metot "MİKROKİM.SOP.02.026 REV04 " (R-Biopharm L-Glutamic Acid
Colorometric Method'tan modifiye edilmiştir. |
|
Balık ve Balık Ürünleri |
Biyojen Aminler Histamin
Tayini HPLC – UV Metodu |
NMKL 196 |
|
Gıda |
Boya/Gıda Boyası Miktar
Tayini (E - 102 Tartrazin / Acid Yellow 23, E-104 Qıinoline Yellow, E - 110
Sunset Yellow FCF, E – 120 Carminicacid / Acid Red 4, E – 122 Carmosin (Azorubin), E – 123
Amaranth / Acid Red 27, E – 124 Ponceau 4R / Acid Red 18, E – 127 Eritrosin
B, E – 129 Allura Red AC, E -131 Patent Blue V / Acid Blue 3, E – 132
Indıgotine / Indıgo Carmine, E – 133 Brillant Blue FCF / Acid Blue 9, E – 142
Green S / Acid Green 50,)
HPLC – UV / DAD Metodu |
İşletme İçi
Metot-"MİKROKİM.SOP.02.177 Rev02"(NMKL 130,Waters Application
Note'dan modifiye edilmiştir.) |
|
Gıda, Gıda
Takviye |
Asesülfam-K,
Aspartam ve Sakkarin Tayini |
JAOAC Vol.76
No:2 TS EN 12856 |
|
Gıda, Aroma ve
Gıda |
Benzoik Asit ve
Sorbik Asit Tayini |
NMKL 124 |
|
Gıda |
PHB (Metil-Etil
ve Propil P-Hidroksibenzoat) Tayini |
NMKL 124 |
|
Et ve Et Ürünleri |
Kolajen ve Hidroksiprolin
Tayini
Spektrofotometrik Metot |
AOAC 990.26 |
|
Hayvansal ve Bitkisel
Yağlar, Ekstrakte Edilen Yağlar |
Yağ Asitleri Kompozisyonu -
Trans yağlar, Doymuş Yağ Asitleri-Doymamış Yağ Asitleri-Tekli Doymamış Yağ
Asitleri-Çoklu Doymamış Yağ Asitleri Tayini |
|
|
Alkolsüz İçecekler |
Etanol (Etil Alkol) ve
Metanol (Metil Alkol) Tayini |
|
|
Baharat |
Aflatoksin B₁ ve Toplam
Aflatoksin(B₁ +B₂ +G₁ |
AOAC 999.07 |
|
Kurutulmuş Meyveler |
Aflatoksin B1 ve Toplam
Aflatoksin(B1 +B2 +G1+G2) Tayini HPLC-FLD Metodu |
AOAC 999.07 |
|
Tahıllar ve Tahıl Ürünleri |
Aflatoksin B₁ ve Toplam
Aflatoksin(B₁ +B₂ +G₁ |
AOAC 991.31 |
|
Süt, Süt Ürünleri, Süt Bazlı
Bebek Maması |
Aflatoksin M₁ Tayini HPLC-FLD Metodu |
TS EN ISO 14501 |
|
Tahıl Bazlı Bebek ve Küçük
Çocuk Gıdaları |
Aflatoksin B₁ ve Toplam
Aflatoksin (B₁+B₂+G₁+G₂) Tayini |
AOAC 2000.16 |
|
Yağlı Tohumlar ve Ürünleri |
Aflatoksin B₁ ve Toplam
Aflatoksin(B₁ +B₂ +G₁ |
İşletme İçi Metot -"
MİKROKİM. |
|
Yem (Karma, Büyükbaş,
Kanatlı Yemi, Kedi-Köpek Maması) |
Aflatoksin B₁ ve Toplam
Aflatoksin (B₁+B₂+G₁+G₂) Tayini |
AOAC 2003.02 |
|
Tahıllar, Tahıl Ürünleri,
Tahıl Bazlı Bebek ve Çocuk Ek Gıdaları |
Deoksinivalenol (DON) Tayini HPLC-UV Metodu |
İşletme İçi Metot-
“MİKROKİM.SOP.02.158 Rev04 ” |
|
Yem |
Deoksinivalenol (DON) Tayini
HPLC UV Metodu |
İşletme İçi Metot
“MİKROKİM.SOP.02.066 Rev04 ” |
|
Mısır ve Mısır İçeren
Ürünler, Mısır İçeren Bebek Gıdaları |
Fumonisin (FB₁ + FB₂) Tayini
HPLC-FLD Metodu |
İşletme İçi |
|
Çikolata ve Kakao |
Okratoksin A
HPLC-FLD Metodu |
R-Biopharm, Rhone
Application Note Cacao Ochratoxin A Extraction Method |
|
Baharatlar |
Okratoksin A Tayini HPLC-FLD Metodu |
işletme İçi Metot- |
|
Kahve ve Kahve Ürünleri |
Okratoksin A Tayini HPLC-FLD Metodu |
İşletme İçi
Metot-"MİKROKİM.SOP.02.134 Rev00"(R-Biopharm Ochratoxin A App. Note
Coffee,Ref Code: A1-P14.V9'dan modifiye edilmiştir.) |
|
Tahıl Bazlı Bebek ve Çocuk
Gıdaları |
Okratoksin A Tayini |
İşletme İçi Metot
“MİKROKİM.SOP.02.082 Rev04 ”(R-Biop |
|
Tahıllar ve Tahıl Ürünleri |
Okratoksin A Tayini HPLC-FLD Metodu |
İşletme İçi
Metot-"MİKROKİM.SOP.02.133 Rev00 "( R-Biopharm Rhone Ltd.
Application Note Ochratoxin A Extraction Method Cereal P 14 Ref No:V16'dan
modifiye edilmiştir.) |
|
Yem |
Okratoksin A Tayini HPLC-FLD Metodu |
İşletme İçi Metot
“MİKROKİM.SOP.02.118 Rev04 ” |
|
Elma İçeren Meyve Suları ve
Püreleri, Meyve Bazlı Bebek ve Çocuk Gıdaları |
Patulin Tayini HPLC-UV Metodu |
İşletme İçi Metot-
"MİKROKİM.SOP.02.104 Rev05 " |
|
Tahıllar, Tahıl Ürünleri,
Tahıl Bazlı Bebek ve Çocuk Ek Gıdaları |
Zearalenon (ZON) Tayini HPLC-FLD Metodu |
İşletme İçi Metot- “
MİKROKİM.SOP.02.157 Rev04” |
|
Yem |
Zearalenon (ZON) Tayini HPLC-FLD Metodu |
İşletme İçi Metot
“MİKROKİM.SOP.02.079 Rev03” |
|
Gıda ve Gıda Katkı Maddeleri |
Alüminyum (Al), Antimon
(Sb), Arsenik (As), Bakır (Cu), Civa (Hg), Çinko (Zn), Demir (Fe), Kadmiyum
(Cd), Kalsiyum (Ca), Kobalt (Co), Krom (Cr),
Kurşun (Pb), |
İşletme İçi Metot |
|
Gıda ve Gıda Katkı Maddeleri |
Kalay (Sn) Tayini |
NMKL 191 |
|
Yem ve Yem Katkı Maddeleri |
Alüminyum (Al), Antimon
(Sb), Arsenik (As), Bakır (Cu), Civa (Hg), Çinko (Zn), Demir (Fe), Fosfor
(P), Kadmiyum (Cd), Kalsiyum (Ca), |
İşletme İçi |
|
Yem ve Yem Katkı Maddeleri |
Kalay (Sn) Tayini |
NMKL 191 |
|
Gıda ile Temas |
Yapı Tayini |
İşletme İçi |
|
Çocuklar için |
Spesifik Migrasyon (2,2-bis |
BS EN 14372 |
|
Gıda ile Temas Eden Plastik
Madde ve Malzemeler |
Buharlaşabilen Gıda
Benzerlerinde Toplam Migrasyon Analizi |
TS EN 1186-1,TS EN 1186-3
Metot 1 |
|
Gıda ile Temas Eden Plastik
Madde ve Malzemeler |
Buharlaşabilen Gıda
Benzerlerinde Toplam Migrasyon Analizi |
|
|
Gıda ile Temas Eden Plastik
Madde ve Malzemeler |
Buharlaşabilen Gıda
Benzerlerinde Toplam Migrasyon Analizi |
TS EN 1186-1,TS EN 1186-3
Metot 4 |
|
Gıda ile Temas Eden Plastik
Madde ve Malzemeler |
Buharlaşabilen Gıda
Benzerlerinde Toplam Migrasyon Analizi |
|
|
Gıda ile Temas Eden Plastik
Madde ve Malzemeler |
Yağlı Gıda ile Yüksek
Sıcaklıklarda (100 ⁰C-175⁰C) Temasta Bulunan Plastik Madde ve Malzemelerde |
TS EN 1186-1 |
|
Gıda ile Temas Eden Plastik
Esaslı |
Spesifik Migrasyon |
TS EN 13130-1 |
|
Gıda ile Temas Eden Plastik
Madde |
Kurşun (Pb), Kadmiyum (Cd),
Arsenik (As), Civa (Hg), Antimon (Sb), |
İşletme İçi Metot- |
|
Gıda ile Temas Eden Baskılı
Kağıt |
Arsenik (As), Civa (Hg),
Kadmiyum (Cd), Kurşun (Pb) |
TS EN 645, |
|
Gıda ile Temas Eden
Porselen, |
Kurşun (Pb) ve Kadmiyum (Cd)
Salımı Tayini |
TGK 2012/30 |
|
Gıda ile Temas |
Klorür (Cl2) Miktar Tayini |
Mohr Yöntemi TS EN 645, |
|
Gıda ile Temas Eden Plastik
Madde |
Formaldehit Tayini |
EUR 24815, TS CEN/TS 13130
-23 |
|
Kağıt Esaslı Ambalajlar |
Formaldehit Tayini |
EN 645/ EN 647 |
|
Gıda |
Koliform Bakteri, Fekal Koliform
ve Escherichia coli Aranması |
FDA-BAM Bölüm 4 |
|
Ekmek Mayası |
Rope Sporu Aranması |
|
|
Gıda |
Salmonella spp. Aranması |
TS EN ISO 6579-1 |
|
Süt ve Süt ürünleri, Toz
Bebek Mamaları |
Cronobacter spp. Aranması |
ISO 22964 |
|
Gıda |
Sülfit İndirgeyen Anaerobik
Bakteri Sayımı |
ISO 15213-1 |
|
Gıda |
Campylobacter spp. Aranması |
ISO 10272-1 |
|
Gıda Yem |
Escherichia coli Sayımı |
ISO 16649-2 |
|
Gıda Yem |
Listeria monocytogenes
Aranması |
ISO 11290-1 |
|
Gıda Yem |
Aerobik Koloni Sayımı |
ISO 4833-1 |
|
Gıda |
Bacillus cereus Sayımı |
ISO 7932 |
|
Gıda |
Clostridium perfringens Sayımı |
ISO 15213-2 |
|
Gıda |
Escherichia coli O157 Aranması |
ISO 16654 |
|
Gıda Yem |
Enterobactericea Sayımı |
ISO 21528-2 |
|
Gıda Yem |
Koliform Bakteri Sayımı |
ISO 4832 |
|
Gıda Yem |
Küf ve Maya Sayımı |
ISO 21527-1 |
|
Su Ürünleri |
Vibrio cholerae ve Vibrio
parahaemolyticus |
|
|
Gıda |
Koagülaz Pozitif
Stafilokokların Sayımı (Staphylococcus aureus ve diğer türler) |
ISO 6888-1 |
|
Gıda Yem Gıda İşletmesinden
Alınan Çevresel Numuneler |
Escherichia coli Sayımı |
ISO 16649-3 |
|
Gıda Yem |
Salmonella spp. Aranması |
AFNOR BRD 07/11-12/05 RAPID’ |
|
Gıda Yem |
Listeria monocytogenes
Aranması |
AFNOR BRD 07/04-09/98 RAPID’ |
|
Ekmek ve Ekmek Çeşitleri |
Rope Sporu Sayımı |
TS 5000 |
|
Gıda Gıda Yem Gıda
İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Koagülaz Pozitif
Stafilokokların Sayımı (Staphylococcus aureus ve diğer türler) |
ISO 6888-3 |
|
Gıda
Yem
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Küf ve Maya (aw>0,95 ve
aw ≤0,95) Sayımı
Koloni Sayım Tekniği |
AFNOR 01/13 – 07/14 RAPID Yeast and Mold Count
Plate 3M Petrifilm
|
|
Gıda, Yem, Gıda
İşletmelerinden Alınan Çevresel Numuneler |
Enterobacteriaceae Sayımı |
ISO 21528-1 |
|
Gıda |
Stafilokokal Enterotoksin
Aranması |
EU-RL European Screening
Method |
|
Gıda Yem |
GDO Tarama Analizi
(p35S/tNOS/pFMV) |
EURL METOT (QL-ELE-00-012), |
|
Gıda |
Et Tür Tayini(" At,
Eşek" Eti Aranması) " |
İşletme İçi
Metot-"MİKROKİM.SOP.04.006 Rev03"(Kesmen,Z., Sahin, F., and Yetim,
H.,PCR Assay for The Identification ofAnimal Species in Cooked Sausages,Meat
Sci, 77(4), 649-653'den modifiyeedilmiştir) Kit Metodu (Magnesia 16Nükleik
Asit İzolasyon Kit Manuel) |
|
Gıda |
Et Tür Tayini ("Tavuk,
Hindi" Eti Aranması) "Konvansiyonel
PCR" Metodu |
İşletme İçi
Metot-"MİKROKİM.SOP.04.008 Rev03" (I.Martin, T. Garcia, V.Fajardo,
I. Lopez-Calleja, M. Rojas, M.A. Pavon et al.Technical Note: Detection of
Chicken,Turkey, Duck and Goose Tissues inFeedstuffs Using Species -
SpecificPolymerase Chain Reaction, Journal ofAnimal Science, 85 (2007). pp.
452-458'den Modifiye Edilmiştir.) Kit Metodu(Magnesia 16 Nükleik Asit
İzolasyon KitManuel) |
|
Gıda, Yem |
Tür Tespiti (Sığır DNA'sı
Aranması) |
Kit Metodu (Exon Screen Beef
Assay) , |
|
Gıda, Yem |
Tür Tespiti (Domuz DNA'sı
Aranması) |
Kit Metodu (Exon Screen Pork
Assay), |
|
Jelatin ve Jelatin |
Tür Tespiti (Domuz, Sığır,
Balık Eti Aranması) |
İşletme İçi Metot- |
|
Etler ve Tüm Et Ürünleri
İçeren Gıdalar |
Et Tür Tayini ("Ördek
" Eti Aranması) “Real Time PCR ” Metodu |
İşletme İçi
Metot-“MİKROKİM.SOP.04.019 Rev02” (N.Pegels., I. González., I.
López-Calleja.,S. Fernández., T. García. R. Martín.Evaluation of a TaqMan
Real-Time PCRAssay for Detection of Chicken, Turkey,Duck, and Goose Material
in HighlyProcessed Industrial Feed Samples,Departamento de
Nutrición,Bromatología y Tecnología de losAlimentos Facultad de
Veterinaria’denmodifiye edilmiştir) Kit Metodu(Magnesia 16 Nükleik Asit
İzolasyon KitManuel) |
|
Gıda |
Süt Tür Tayini ("Koyun,
Keçi ve İnek" Sütü Aranması) |
İşletme İçi
Metot-"MİKROKİM.SOP.04.017 Rev02"(Restsch.J.ve ark. Eur Food
ResTechnol (2013) 236:217-227'denModifiye Edilmiştir) Kit Metodu(Magnesia 16
Nükleik Asit İzolasyon KitManuel) |
|
Gıda Yem |
Hayvan DNA’sı (16S r RNA
Geni) Aranması |
İşletme İçi
Metot-"MİKROKİM.SOP.04.068 Rev00" (FoodControl 43 (2014) 35-41'den
modifiyeedilmiştir), ISO 21569 ISO 24276 KitMetodu (Magnesia 16 Nükleik
Asitİzolasyon Kit Manuel) |
|
Gıda Yem |
Bitki Spesifik
"Soya" Geni Aranması Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA
Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-TAX-GM-009),
ISO21569, ISO 24276, Kit Metodu(Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon KitManuel,
ISO 21571) |
|
Gıda Yem |
Bitki Spesifik Mısır Geni
Aranması Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-TAX-ZM-011),
ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu
(Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel,ISO 21571) |
|
Gıda Yem |
Bitki Spesifik Kanola Geni
(FatA) Aranması Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL METHOD (OT-TAX-BN-001),
ISO 21569, |
|
Gıda Yem |
Bitki Spesifik Pamuk Geni
Aranması |
EURL METHOD (QT-TAX-GH-015),
ISO 21569, |
|
Gıda Yem |
Bitki Spesifik Pirinç Geni
Aranması |
EURL Metot (QT-TAX-OS-017),
ISO21569, ISO24276 Kit Metodu (Magnesia16 Nükleik Asit İzolasyon Kit
Manuel),ISO 21571 |
|
Gıda Yem |
Bitki Spesifik Patates Geni
Aranması Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Method (QT-TAX-ST-010),
ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon Kit
Manuel), ISO 21571 |
|
Gıda Yem |
Bitki Spesifik Aktin Geni
Aranması Real Time PCR Metodu |
|
|
Gıda Yem |
MON 87701 Soya Tip Belirleme
Analizi |
|
|
Gıda Yem |
MON 87708 Soya Tip
Belirleme Analizi |
EURL METOT (QT-EVE-GM-012),
ISO 21569, |
|
Gıda Yem |
MON 87769 Soya Tip
Belirleme Analizi |
EURL Metot (QT-EVE-GM-002),
ISO21569, ISO 24276 Kit Metodu(Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon KitManuel),
ISO 21571 |
|
Gıda Yem |
CV127 (BPS-CV-127-9) Soya
Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL METOT, (QT-EVE-GM-011),
ISO21569 |
|
Gıda Yem |
DP 305423-1 Soya Tip
Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu
Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL METOT (QT-EVE-GM-008),
ISO 21569 |
|
Gıda
Yem |
DAS 44406-6 Soya Tip
Belirleme Analizi Real Time PCR
|
EURL METOT, (QT-EVE-GM-015),
ISO 21569,ISO 24276
Kit Metodu (Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel), |
|
Gıda
Yem |
DAS 68416-4 Soya Tip
Belirleme Analizi Real Time PCR
|
EURL METOT, (QT-EVE-GM-013),
ISO 21569,ISO 24276
|
|
Gıda
Yem |
DAS 81419-2 Soya Tip
Belirleme Analizi Real Time PCR
|
EURL METOT, (QT-EVE-GM-014),
ISO 21569, ISO 24276
|
|
Gıda
Yem |
MON 87751-7 Soya Tip
Belirleme Analizi Real Time PCR
|
EURL METOT (QT-EVE-GM-016),ISO
21569, ISO 24276 |
|
Gıda Yem |
DAS 40278-9 Mısır Tip
Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu
|
EURL METOT (QT-EVE-ZM-004),
ISO 21569,ISO 24276 |
|
Gıda Yem |
73496 Kanola Tip Belirleme
Analizi |
EURL METOT (QT-EVE-BN-009),
ISO |
|
Gıda Yem |
281-24-236 Pamuk Tip
Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu
Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL METOT (QT-EVE-GH-001a),
ISO 21569, |
|
Gıda Yem |
3006-210-23 Pamuk Tip
Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL METOT (QT-EVE-GH-001b),
ISO 21570 |
|
Gıda Yem |
GHB 614 Pamuk Tip
Belirleme Analizi |
EURL METOT (QT-EVE-GH-006),
ISO 21569, |
|
Gıda Yem |
GHB 811 Pamuk Tip Belirleme
Analizi |
EURL METOT (QT-EVE-GH-013),
ISO |
|
Gıda |
Gluten Tayini |
İşletme İçi Metot-
"MİKROKİMSOP.04.018 Rev02" (D. Zeltner,M.Glomb., D.Maede
(2009).Real-TimePCR Systems for the Detection of theGluten-Cointaining
Cereals Wheat,Spelt, Kamut, Rye, Barley and Oat. EurFood Res Technol Eur Food
ResTechnol (2009) 228:321-330'denModifiye Edilmiştir.) Kit Metodu(Magnesia 16
Nükleik Asit İzolasyon KitManuel) |
|
Glutensiz ve Gluteni
Azaltılmış Tüm Gıdalar |
Gluten Miktar Tayini |
Kit Methodu (R-Bipharm
Ridascreen Gliadin / Art No: R7001) |
|
Gıda |
Bitki Spesifik Nohut Geni
Taraması |
İşletme İçi Metot
“MİKROKİM.SOP.04.020 Rev02 ” (R. |
|
Gıda |
Alerjen Tespiti (Antep
Fıstığı DNA'sı Aranması) |
İşletme İçi Metot
"MİKROKİM.SOP.04.016 Rev02 " (B. |
|
Gıda |
Alerjen Tespiti (Badem
DNA'sı Aranması) |
İşletme İçi Metot
"MİKROKİM.SOP.04.016 Rev02" (L. |
|
Gıda |
Alerjen Tespiti (Ceviz
DNA'sı Aranması) |
İşletme İçi Metot
"MİKROKİM.SOP.04.016 Rev02" (B. |
|
Gıda |
Alerjen Tespiti (Fındık
DNA'sı Aranması) |
İşletme İçi Metot
"MİKROKİM.SOP.04.016 Rev02" (L. |
|
Gıda |
Alerjen Tespiti (Fıstık
DNA'sı Aranması) |
İşletme İçi Metot
"MİKROKİM.SOP.04.016 Rev02" (R. |
|
Gıda |
Alerjen Tespiti (Kaju DNA'sı
Aranması) |
İşletme İçi Metot
"MİKROKİM.SOP.04.016 Rev02 " (A. |
|
Gıda |
Alerjen Tespiti (Susam
DNA'sı Aranması) |
İşletme İçi Metot
"MİKROKİM.SOP.04.016 Rev02" (S. |
|
Gıda |
Alerjen Tespiti (Süt
Proteini Aranması) |
|
|
Gıda |
Alerjen Tespiti (Yumurta
Proteini Aranması) |
Kit Methodu (R-Biopharm
Ridascreen Fast Ei/Egg Protein/Art No:R6402) |
|
Su |
Renk Tayini
Spektrofotometrik Metodu |
SM 2120 C |
|
Su |
pH Tayini
Elektrometrik Metodu |
TS EN ISO 10523 |
|
Su |
İletkenlik Tayini
Elektrometrik Metodu |
TS 9748 EN 27888 |
|
Su |
Nitrit / Nitrat Azotu Tayini Spektrofotometrik Metodu |
TS 7526 EN 26777 |
|
Su |
Amonyum/Amonyum Azotu Tayini |
SM 4500 – NH3 B |
|
Su |
Klorür Tayini
Titrimetrik Metodu |
TS 4164 ISO 9297 |
|
Su |
Serbest Klor Tayini
Spektrofotometrik Metot |
TS EN ISO 7393-2 |
|
Su |
Escherichia coli Sayımı |
ISO 9308-1 |
|
Su |
Koliform Bakteri Sayımı |
ISO 9308-1 |
|
Su |
Fekal Enterokokların Sayımı |
TS EN ISO 7899-2 |
|
Su |
Pseudomonas aeruginosa Sayımı |
TS EN ISO 16266 |
|
Su |
Sülfit İndirgeyen Anaerob
Bakteri (Clostridia) Sporlarının Aranması ve Sayımı |
TS 8020 EN 26461-2 |
|
Su |
Koloni Sayımı (22 °C) |
TS EN ISO 6222 |
|
Su |
Koloni Sayımı (36 °C) |
TS EN ISO 6222 |
|
Su |
Patojen Stafilakokların
Tespiti ve Sayımı |
NF T90-412 |
|
Su |
Clostridium perfringens Sayımı (Sporlular Dahil)
Membran Filtrasyon Tekniği |
98/83/EC Direktif |
|
Su |
Alüminyum (Al), Antimon
(Sb), Arsenik (As), Bakır (Cu), Baryum (Ba), Bor (B), Civa (Hg), Demir (Fe), Kadmiyum (Cd),
Kalsiyum (Ca), |
EPA 3015 A EPA 6020 B |