HELAL AKREDİTASYON
SERTİFİKASI

Helal Uygunluk Alanında Deney Yapan

Mikrokim Laboratuvar Hizmeti Kimya Gıda Danışmanlık Çevre Eğitim San. ve Tic. Ltd. Şti.

Adres : İçören Mah. Değirmenyolu Cad. Kutay İş Merkezi C Blok No:16 Kat:2 Daire:6 Kat:4
Daire:9-10 Ataşehir /İSTANBUL /TÜRKİYE

OIC/SMIIC 35:2020 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen
kapsamlar için akredite edilmiştir.

Helal Akreditasyon Numarası

2024-057

Helal Akreditasyon Kapsamı

Ekte belirtilmiştir

İlk Helal Akreditasyon Tarihi

07.06.2024

Revizyon Tarihi

03.12.2025

Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi

07.06.2029

Bu sertifika; OIC/SMIIC 35:2020 Standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.


HELAL AKREDİTASYON KAPSAMI

Deney Kapsamı - Deneyi Yapılan Malzemeler/Ürünler Deney Adı Deney Metodu (Ulusal, Uluslararası standartlar, işletmeye özgü metot)

Et ve Et Ürünleri

Rutubet Tayini

AOAC 950.46

Hayvan Yemi

Rutubet Tayini

29955 Sayılı Resmi Gazete (Yemin resmî kontrolü için numune alma ve analiz metotlarına dair yönetmelik)

Peynir

Rutubet Tayini

AOAC 948.12

Ekmek

Rutubet Tayini

TS 5000

Kavrulmuş, Öğütülmüş Kahve

Rutubet Tayini

TS ISO 11294

Çözünebilir Kahve

Rutubet Tayini

TS ISO 3726

Gıdalar (Kül İçeriği 100 Gramdaki Kül Miktarı 0,07 ile 8 Gram Kül İçeren Gıdaları Kapsar.)

Kül Tayini

NMKL 173

Yem ve Yem Katkı Maddeleri

Kül Tayini

AOAC 942.05

Et ve Et Ürünleri

pH                                                                             Elektrometrik Metodu

TS 3136 ISO 2917

Çözünebilir Kahve

pH                                                                             Elektrometrik Metodu

TS ISO 3726

Ekmek ve Bisküvi

Tuz Tayini

TS 5000 TS 2383

Et ve Et Ürünleri

Tuz Tayini
Titrimetrik Metot

AOAC 935.47

Et ve Et Ürünleri

Nişasta                                                               Titrimetrik Metot

TS 6812

Gıda

Toplam Azot ve Protein Miktarı Tayini
Kjeldahl Methodu

NMKL No:6

Yem ve Yem Katkı Maddeleri

Toplam Azot ve Protein Tayini Kjeldahl Methodu

AOAC 2001.11

Gıda (Süt ve Süt Ürünleri hariç)

Yağ Tayini

NMKL 160

Süt ve Süt Ürünleri

Yağ Tayini
Gerber Metodu

İşletme İçi Metot-“MİKROKİM.SOP.02.165 Rev01”(Journal of AOAC International, Vol.84,No.5, 2001, s.1499-1507’den modifiyeedilmiştir.)

Yem ve Yem Katkı Maddeleri

Ham Yağ veya Eter Ekstraktı Tayini

AOAC 920.39

Bal

Şeker Bileşenleri
(Glukoz, Fruktoz, Sakkaroz, Laktoz ve Maltoz) Analizi

IHC (Bölüm  No: 7.2)

Çikolata

Şeker Bileşenleri
(Glukoz, Fruktoz, Sakkaroz, Laktoz ve Maltoz) Analizi

AOAC 980.13

Gıda

Monosodyum Glutamat (MSG) Analizi (L-Glutamik Asit cinsinden)

İşletme İçi Metot "MİKROKİM.SOP.02.026 REV04 " (R-Biopharm L-Glutamic Acid Colorometric Method'tan modifiye edilmiştir.

Balık ve Balık Ürünleri

Biyojen Aminler Histamin Tayini HPLC – UV Metodu

NMKL 196

Gıda

Boya/Gıda Boyası Miktar Tayini (E - 102 Tartrazin / Acid Yellow 23, E-104 Qıinoline Yellow, E - 110 Sunset Yellow FCF, E – 120 Carminicacid / Acid  Red 4, E – 122 Carmosin (Azorubin), E – 123 Amaranth / Acid Red 27, E – 124 Ponceau 4R / Acid Red 18, E – 127 Eritrosin B, E – 129 Allura Red AC, E -131 Patent Blue V / Acid Blue 3, E – 132 Indıgotine / Indıgo Carmine, E – 133 Brillant Blue FCF / Acid Blue 9, E – 142 Green S / Acid Green 50,)                   HPLC – UV / DAD Metodu

İşletme İçi Metot-"MİKROKİM.SOP.02.177 Rev02"(NMKL 130,Waters Application Note'dan modifiye edilmiştir.)

Gıda, Gıda Takviye

Asesülfam-K, Aspartam ve Sakkarin Tayini
HPLC–UV /DAD Metodu

JAOAC Vol.76 No:2 TS EN 12856

Gıda, Aroma ve Gıda
Takviye

Benzoik Asit ve Sorbik Asit Tayini
HPLC-UV/DAD Metodu

NMKL 124

Gıda

PHB (Metil-Etil ve Propil P-Hidroksibenzoat) Tayini
HPLC-UV/DAD Metodu

NMKL 124

Et ve Et Ürünleri

Kolajen ve Hidroksiprolin Tayini                      Spektrofotometrik Metot

AOAC 990.26 
 TS 6236 ISO 3496

Hayvansal ve Bitkisel Yağlar, Ekstrakte Edilen Yağlar

Yağ Asitleri Kompozisyonu - Trans yağlar, Doymuş Yağ Asitleri-Doymamış Yağ Asitleri-Tekli Doymamış Yağ Asitleri-Çoklu Doymamış Yağ Asitleri Tayini
(Bütrik Asit (C4:0), Kaproik Asit (C6:0), Kaprilik Asit (C8:0), Kaprik Asit (C10:0), Undecanoic Asit (C11:0), Laurik Asit (C12:0), Tridecanoic Asit (C13:0), Miristik Asit (C14:0), Miristoleik Asit (C14:1), Pentadecanoic Asit (C15:0), Cis-10
-Pentadecanoic Acid (C15:1), Palmitik Asit (C16:0), Palmitoleik Asit (C16:1), Heptadekanoik Asit (C17:0), Heptadesenoik Asit (C17:1), Stearik Asit (C18:0), Elaidic Asit (C18:1n9t), Oleik Asit (C18:1n9c),  Linolelaidic Asit (C18:2n6t), Linoleik Asit (C18:2n6c), Araşidik Asit (C20:0), γ-Linolenik Asit (C18:3n6), Gadoleik Asit (C20:1), Linolenik Asit (C18:3n3), Heneicosanoic Asit (C21:0), Cis-11,14-Eicosadienoic Asit (C20:2), Behenik Asit (C22:0), Cis-8,11,14
-Eicosatrienoic Asit (C20:3n6), Erusik Asit (C22:1n9), Cis-11,14,17-Eicosatrienoic Acid (C20:3n3), Tricosanoic Asit (C23:0), Arachidonic Asit (C20:4n6), Cis-13,16
-Docosadienoic Asit (C22:2), Lignoserik Asit (C24:0), Cis-5,8,11,14,17-Eicosapentaenoic Asit (C20:5n3), Nervonik Asit (C24:1)Cis- 4,7,10,13,16,19-Docosahexaenoic Asit             GC-FID Metodu


İşletme İçi Metot”MİKROKİM.SOP.02.179 Rev02 ”
(Agilent Application Note, Analysis of Fatty Acids’den modifiye edilmiştir.)

Alkolsüz İçecekler

Etanol (Etil Alkol) ve Metanol (Metil Alkol) Tayini
GC FID Metodu


İşletme İçi Metot “MİKROKİM.SOP.02.167 Rev04”(AOAC 983.13 ve  Alcohols Fast Analysis Of Alcohols in Alcoholic Beverages Agilent App.Note’den Modifiye Edilmiştir.)

Baharat

Aflatoksin B₁ ve Toplam Aflatoksin(B₁ +B₂ +G₁
+G₂) Tayini
HPLC-FLD Metodu

AOAC 999.07

Kurutulmuş Meyveler

Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin(B1 +B2 +G1+G2) Tayini HPLC-FLD Metodu

AOAC 999.07

Tahıllar ve Tahıl Ürünleri

Aflatoksin B₁ ve Toplam Aflatoksin(B₁ +B₂ +G₁
+G₂) Tayini
HPLC-FLD Metodu

AOAC 991.31

Süt, Süt Ürünleri, Süt Bazlı Bebek Maması

Aflatoksin M₁ Tayini

HPLC-FLD Metodu

TS EN ISO 14501
İşletme İçi
Metot-"MİKROKİM.SOP.02.160 Rev03"(
R-Biopharm Milk Extraction Method for Aflatoksin M1 Ref No:A11-RP71/70N.V2'den
modifiye edilmiştir.)

Tahıl Bazlı Bebek ve Küçük Çocuk Gıdaları

Aflatoksin B₁ ve Toplam Aflatoksin (B₁+B₂+G₁+G₂) Tayini
HPLC-FLD Metodu

AOAC 2000.16

Yağlı Tohumlar ve Ürünleri

Aflatoksin B₁ ve Toplam Aflatoksin(B₁ +B₂ +G₁
+G₂) Tayini
HPLC-FLD Metodu

İşletme İçi Metot -" MİKROKİM.
SOP.02.128 Rev No:4" (AOAC 991.31
standartdan modifiye edilmiştir.)

Yem (Karma, Büyükbaş, Kanatlı Yemi, Kedi-Köpek Maması)

Aflatoksin B₁ ve Toplam Aflatoksin (B₁+B₂+G₁+G₂) Tayini
HPLC-FLD Metodu

AOAC 2003.02

Tahıllar, Tahıl Ürünleri, Tahıl Bazlı Bebek ve Çocuk Ek Gıdaları

Deoksinivalenol (DON) Tayini

HPLC-UV Metodu

İşletme İçi Metot- “MİKROKİM.SOP.02.158 Rev04 ”
(R-Biopharm Babyfood Deoxynivalenol extraction method Ref no: A2-P50.V8/ R-Biopharm Cereal Deoxynivalenol extraction
method Ref no: A1-P50.V10 ‘dan
modifiye edilmiştir.)

Yem

Deoksinivalenol (DON) Tayini

HPLC UV Metodu

İşletme İçi Metot “MİKROKİM.SOP.02.066 Rev04 ”
(R-Biopharm Animal Feed Deoksinivalenol extraction method ‘den modifiye
edilmiştir)

Mısır ve Mısır İçeren Ürünler, Mısır İçeren Bebek Gıdaları

Fumonisin (FB₁ + FB₂) Tayini

HPLC-FLD Metodu

İşletme İçi
Metot-"MİKROKİM.SOP.02.155 Rev04 "
(R-Biopharm-Fumonisin Extraction Metod Ref. No:P31/V9/16.07.12 AOAC 2001.04

Çikolata ve Kakao

Okratoksin A                                                                     HPLC-FLD Metodu

R-Biopharm, Rhone Application Note Cacao Ochratoxin A Extraction Method

Baharatlar

Okratoksin A Tayini

HPLC-FLD Metodu

işletme İçi Metot-
"MİKROKİM.SOP.02.184 Rev01" RBiopharm Ochraprep Analysis of Spice A20/P14 V.9

Kahve ve Kahve Ürünleri

Okratoksin A Tayini

HPLC-FLD Metodu

İşletme İçi Metot-"MİKROKİM.SOP.02.134 Rev00"(R-Biopharm Ochratoxin A App. Note Coffee,Ref Code: A1-P14.V9'dan modifiye edilmiştir.)

Tahıl Bazlı Bebek ve Çocuk Gıdaları

Okratoksin A Tayini
HPLC-FLD Metodu

İşletme İçi Metot “MİKROKİM.SOP.02.082 Rev04 ”(R-Biop
harm Ochratoxin A Metod Baby
Food)’dan modifiye edilmiştir.

Tahıllar ve Tahıl Ürünleri

Okratoksin A Tayini

HPLC-FLD Metodu

İşletme İçi Metot-"MİKROKİM.SOP.02.133 Rev00 "( R-Biopharm Rhone Ltd. Application Note Ochratoxin A Extraction Method Cereal P 14 Ref No:V16'dan modifiye edilmiştir.)

Yem

Okratoksin A Tayini

HPLC-FLD Metodu

İşletme İçi Metot “MİKROKİM.SOP.02.118 Rev04 ”
(R-BiopharmOchraprep Analysis of AnimalFeed
(A18-P14.V7)’den modifiye
edilmiştir)

Elma İçeren Meyve Suları ve Püreleri, Meyve Bazlı Bebek ve Çocuk Gıdaları

Patulin Tayini

 HPLC-UV Metodu

İşletme İçi Metot- "MİKROKİM.SOP.02.104 Rev05 "
(R-Biopharm EAISIMIP Patulin P250/P250B Apple Puree'den
modifiye edilmiştir.)

Tahıllar, Tahıl Ürünleri, Tahıl Bazlı Bebek ve Çocuk Ek Gıdaları

Zearalenon (ZON) Tayini

 HPLC-FLD Metodu

İşletme İçi Metot- “ MİKROKİM.SOP.02.157 Rev04”
(R-Biopharm Babyfood Zearelenone extraction method Ref no: A4-RP91.V1 R-Biopharm Cereal Zearelenone extraction method Ref:A4-RP91 RP90.V13
‘dan modifiye edilmiştir)

Yem

Zearalenon (ZON) Tayini

HPLC-FLD Metodu

İşletme İçi Metot “MİKROKİM.SOP.02.079 Rev03”
(R-Biopharm Zearalenone Analysis of AnimalFeed(RP91/RP90/v15)’de
n modifiye edilmiştir)

Gıda ve Gıda Katkı Maddeleri

Alüminyum (Al), Antimon (Sb), Arsenik (As), Bakır (Cu), Civa (Hg), Çinko (Zn), Demir (Fe), Kadmiyum (Cd), Kalsiyum (Ca), Kobalt (Co), Krom (Cr),  Kurşun (Pb),
Magnezyum (Mg), Mangan (Mn), Nikel (Ni), Potasyum (K), Selenyum (Se), Sodyum (Na) Tayini ICP-MS Metodu

 İşletme İçi Metot
“MİKROKİM.SOP.02.238 Rev03” (NMKL
186’dan modifiye edilmiştir.)

Gıda ve Gıda Katkı Maddeleri

Kalay (Sn) Tayini
ICP-MS Metodu

NMKL 191

Yem ve Yem Katkı Maddeleri

Alüminyum (Al), Antimon (Sb), Arsenik (As), Bakır (Cu), Civa (Hg), Çinko (Zn), Demir (Fe), Fosfor (P), Kadmiyum (Cd), Kalsiyum (Ca),
 Kobalt (Co), Krom (Cr), Kurşun (Pb), Magnezyum (Mg), Mangan (Mn), Nikel (Ni), Potasyum (K), Selenyum (Se), Sodyum (Na) Tayini
ICP-MS Metodu

İşletme İçi
Metot-“MİKROKİM.SOP.02.239 Rev03”
(NMKL 186’dan Modifiye Edilmiştir.)

Yem ve Yem Katkı Maddeleri

Kalay (Sn) Tayini
ICP-MS Metodu

NMKL 191

Gıda ile Temas
Eden Polimer,
Silikon, Kağıt/
Karton Esaslı Gıda
Ambalaj Madde ve Malzemeleri

Yapı Tayini
FT-IR (Fourier Dönüşümlü Kızılötesi Spektroskopisi) Metodu

İşletme İçi
Metot-"MİKROKİM.SOP.02.153 Rev05
(Polymer data Handbook'dan modifiye edilmiştir.)

Çocuklar için
Kullanılacak Plastik
Maddeler ve Malzemeler,
Polikarbonat Türü
Plastikler, Gıda ile
Temas Eden Plastik
Esaslı Malzemeler

Spesifik Migrasyon (2,2-bis
(4-hydroxyphenyl)propane (Bisfenol A)) (BPA) Analizi
HPLC-FLD Metodu

BS EN 14372

Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler

Buharlaşabilen Gıda Benzerlerinde Toplam Migrasyon Analizi
Metot 1-Tam Daldırma Metodu

TS EN 1186-1,TS EN 1186-3 Metot 1

Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler

Buharlaşabilen Gıda Benzerlerinde Toplam Migrasyon Analizi
Metot 3-Torba Metodu


TS EN 1186-1,TS EN 1186-3 Metot 3

Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler

Buharlaşabilen Gıda Benzerlerinde Toplam Migrasyon Analizi
Metot 4-Ters Torba Metodu

TS EN 1186-1,TS EN 1186-3 Metot 4

Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler

Buharlaşabilen Gıda Benzerlerinde Toplam Migrasyon Analizi
Metot 5-Doldurma Metodu


TS EN 1186-1,TS EN 1186-3 Metot 5

Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler

Yağlı Gıda ile Yüksek Sıcaklıklarda (100 ⁰C-175⁰C) Temasta Bulunan Plastik Madde ve Malzemelerde
Toplam Migrasyon [Modifiyepolifenilenoksit (MPPO)] Analizi

TS EN 1186-1                                         
   TS EN 1186 - 13

Gıda ile Temas Eden Plastik Esaslı
Madde ve Malzemeler

Spesifik Migrasyon
Kadmiyum (Cd), Nikel (Ni), Kobalt (Co), Antimon (Sb), Demir (Fe), Bakır
(Cu), Çinko (Zn), Mangan (Mn), Alüminyum (Al), Terbiyum (Tb),
Europium (Eu), Baryum (Ba), Lityum (Li), Gadalonyum (Gd), Lantanyum
(La)
ICP-MS Metodu

TS EN 13130-1

Gıda ile Temas Eden Plastik Madde
ve Malzemelerde Kullanılan Boyar
Maddeler

Kurşun (Pb), Kadmiyum (Cd), Arsenik (As), Civa (Hg), Antimon (Sb),
Baryum (Ba), Selenyum (Se), Krom (Cr)
ICP-MS Metodu

İşletme İçi Metot-
“MİKROKİM.SOP.02.236 Rev02” (AP (89) 1,
NMKL 186 ’dan Modifiye Edilmiştir.)

Gıda ile Temas Eden Baskılı Kağıt
Karton ve Plastik Madde ve
Malzemeler

Arsenik (As), Civa (Hg), Kadmiyum (Cd), Kurşun (Pb)
ICP-MS Metodu

TS EN 645,
TS EN 647,
İşletme İçi
Metot-“MİKROKİM.SOP.02.237 Rev01” (TS
12498’den Modifiye Edilmiştir.)

Gıda ile Temas Eden Porselen,
Seramik ve Cam Esaslı Malzemeler

Kurşun (Pb) ve Kadmiyum (Cd) Salımı Tayini
ICP-MS Metodu

TGK 2012/30

Gıda ile Temas
Eden Baskılı Kağıt
Karton Madde ve Malzemeler

Klorür (Cl2) Miktar Tayini
Titrimetrik Yöntem

Mohr Yöntemi TS EN 645,
TS EN 647

Gıda ile Temas Eden Plastik Madde
ve Malzemeler

Formaldehit Tayini
Spektrofotometrik Yöntem

EUR 24815, TS CEN/TS 13130 -23

Kağıt Esaslı Ambalajlar

Formaldehit Tayini
Spektrofotometrik Yöntem

EN 645/ EN 647
TS EN 1541

Gıda

Koliform Bakteri, Fekal Koliform ve Escherichia coli Aranması
EMS Tekniği - Koloni Sayım Tekniği

FDA-BAM Bölüm 4

Ekmek Mayası

Rope Sporu Aranması

TS 3522

Gıda
Yem
 Gıda İşletmelerinden Alınan
Çevresel Numuneler

Salmonella spp. Aranması

TS EN ISO 6579-1

Süt ve Süt ürünleri, Toz Bebek Mamaları

Cronobacter spp. Aranması

ISO 22964

Gıda

Sülfit İndirgeyen Anaerobik Bakteri Sayımı
Koloni Sayım Tekniği

ISO 15213-1

Gıda

Campylobacter spp. Aranması

ISO 10272-1

Gıda Yem

Escherichia coli Sayımı
Koloni Sayım Tekniği

ISO 16649-2

Gıda Yem
Gıda İşletmesinden Alınan
Çevresel Numuneler

Listeria monocytogenes Aranması

ISO 11290-1

Gıda Yem
Gıda İşletmesinden Alınan
Çevresel Numuneler

Aerobik Koloni Sayımı
Dökme Plak Tekniği

ISO 4833-1

Gıda

Bacillus cereus Sayımı
Koloni Sayım Tekniği

ISO 7932

Gıda

Clostridium perfringens Sayımı
Koloni Sayım Tekniği

ISO 15213-2

Gıda

Escherichia coli O157 Aranması

ISO 16654

Gıda Yem
Gıda İşletmesinden Alınan
Çevresel Numuneler

Enterobactericea Sayımı
Koloni Sayım Tekniği

ISO 21528-2

Gıda Yem
Gıda İşletmesinden Alınan
Çevresel Numuneler

Koliform Bakteri Sayımı
Koloni Sayım Tekniği

ISO 4832

Gıda Yem
Gıda İşletmesinden Alınan
Çevresel Numuneler

Küf ve Maya Sayımı
Koloni Sayım Tekniği

ISO 21527-1
ISO 21527-2

Su Ürünleri

Vibrio cholerae ve Vibrio parahaemolyticus
Aranması


ISO 21872-1

Gıda
Yem
Gıda İşletmelerinden Alınan
Çevresel Numuneler

Koagülaz Pozitif Stafilokokların Sayımı (Staphylococcus aureus ve diğer türler)
Koloni Sayım Tekniği

ISO 6888-1

Gıda Yem Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Escherichia coli Sayımı
EMS Tekniği

ISO 16649-3

Gıda Yem
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel
Numuneler

Salmonella spp. Aranması

AFNOR BRD 07/11-12/05 RAPID’
Salmonella Agar-V10

Gıda Yem
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel
Numuneler

Listeria monocytogenes Aranması

AFNOR BRD 07/04-09/98 RAPID’
L.mono-V11

Ekmek ve Ekmek Çeşitleri

Rope Sporu Sayımı
EMS Tekniği

TS 5000

Gıda Gıda Yem Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Koagülaz Pozitif Stafilokokların Sayımı (Staphylococcus aureus ve diğer türler)
EMS Tekniği

ISO 6888-3

Gıda                                                     Yem                                               Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Küf ve Maya (aw>0,95 ve aw ≤0,95) Sayımı                                                                  Koloni Sayım Tekniği

AFNOR  01/13 – 07/14 RAPID Yeast and Mold Count Plate 3M Petrifilm                                                        

Gıda, Yem, Gıda İşletmelerinden Alınan Çevresel Numuneler

Enterobacteriaceae Sayımı
EMS Tekniği

ISO   21528-1

Gıda

Stafilokokal Enterotoksin Aranması
ELISA Metodu

EU-RL European Screening Method
Ver.5 (RIDASCREEN Set Total Kit R
4105)

Gıda  Yem

GDO Tarama Analizi (p35S/tNOS/pFMV)
Real Time PCR Metodu                                       
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL METOT (QL-ELE-00-012),
EURL METOT (QL-ELE-00-015)
ISO 21569, ISO 24276
Kit Metodu (Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel),
ISO 21571                                                  

Gıda

Et Tür Tayini(" At, Eşek" Eti Aranması) " Konvansiyonel PCR" Metodu
Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu

İşletme İçi Metot-"MİKROKİM.SOP.04.006 Rev03"(Kesmen,Z., Sahin, F., and Yetim, H.,PCR Assay for The Identification ofAnimal Species in Cooked Sausages,Meat Sci, 77(4), 649-653'den modifiyeedilmiştir) Kit Metodu (Magnesia 16Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel)

Gıda

Et Tür Tayini ("Tavuk, Hindi" Eti Aranması) "Konvansiyonel  PCR" Metodu
Ön İşlem DNA Ekstraksiyonu

İşletme İçi Metot-"MİKROKİM.SOP.04.008 Rev03" (I.Martin, T. Garcia, V.Fajardo, I. Lopez-Calleja, M. Rojas, M.A. Pavon et al.Technical Note: Detection of Chicken,Turkey, Duck and Goose Tissues inFeedstuffs Using Species - SpecificPolymerase Chain Reaction, Journal ofAnimal Science, 85 (2007). pp. 452-458'den Modifiye Edilmiştir.) Kit Metodu(Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon KitManuel)

Gıda, Yem

Tür Tespiti (Sığır DNA'sı Aranması)
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Exon Screen Beef Assay) ,
ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Exon
Screen Pork Assay), ISO 21569, ISO
24276

Gıda, Yem

Tür Tespiti (Domuz DNA'sı Aranması)
Real Time PCR Metodu
Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Exon Screen Pork Assay),
ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu
(Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel)

Jelatin ve Jelatin
İçeren Gıdalar

Tür Tespiti (Domuz, Sığır, Balık Eti Aranması)
Real Time PCR Metodu
Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu

İşletme İçi Metot-
“MİKROKİM.SOP.04.021 Rev03” ( H. Cai., , X. Gu., M. S. Scanlan., D. H.
Ramatlapeng., C. R. Lively. Real-time
PCR Assays for Detection and
Quantitation of Porcine and Bovine DNA
in Gelatin Mixtures and Gelatin
Capsules- Sun, M., Liang, C., Gao, H.,
Lin, C., & Deng, M. (2009). Detection of
Parvalbumin, a Common Fish Allergen
Gene in Food, by Real-Time Polymerase Chain Reaction’den modifiye edilmiştir)
Kit Metodu (Magnesia 16 Nükleik Asit
İzolasyon Kit Manuel)

Etler ve Tüm Et Ürünleri İçeren Gıdalar

Et Tür Tayini ("Ördek " Eti Aranması) “Real Time PCR ” Metodu
Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu

İşletme İçi Metot-“MİKROKİM.SOP.04.019 Rev02” (N.Pegels., I. González., I. López-Calleja.,S. Fernández., T. García. R. Martín.Evaluation of a TaqMan Real-Time PCRAssay for Detection of Chicken, Turkey,Duck, and Goose Material in HighlyProcessed Industrial Feed Samples,Departamento de Nutrición,Bromatología y Tecnología de losAlimentos Facultad de Veterinaria’denmodifiye edilmiştir) Kit Metodu(Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon KitManuel)

Gıda

Süt Tür Tayini ("Koyun, Keçi ve İnek" Sütü Aranması)
Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

İşletme İçi Metot-"MİKROKİM.SOP.04.017 Rev02"(Restsch.J.ve ark. Eur Food ResTechnol (2013) 236:217-227'denModifiye Edilmiştir) Kit Metodu(Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon KitManuel)

Gıda Yem

Hayvan DNA’sı (16S r RNA Geni) Aranması
Konvansiyonel PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraskiyon

İşletme İçi Metot-"MİKROKİM.SOP.04.068 Rev00" (FoodControl 43 (2014) 35-41'den modifiyeedilmiştir), ISO 21569 ISO 24276 KitMetodu (Magnesia 16 Nükleik Asitİzolasyon Kit Manuel)

Gıda Yem

Bitki Spesifik "Soya" Geni Aranması Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-TAX-GM-009), ISO21569, ISO 24276, Kit Metodu(Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon KitManuel, ISO 21571)

Gıda Yem

Bitki Spesifik Mısır Geni Aranması Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-TAX-ZM-011), ISO 21569, ISO 24276  Kit Metodu (Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel,ISO 21571)

Gıda Yem

Bitki Spesifik Kanola Geni (FatA) Aranması Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL METHOD (OT-TAX-BN-001), ISO 21569,
ISO 24276 Kit Metodu (Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel), ISO 21571

Gıda Yem

Bitki Spesifik Pamuk Geni Aranması
Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL METHOD (QT-TAX-GH-015), ISO 21569,
ISO 24276 Kit Metodu (Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel), ISO 21571

Gıda Yem

Bitki Spesifik Pirinç Geni Aranması
Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-TAX-OS-017), ISO21569, ISO24276 Kit Metodu (Magnesia16 Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel),ISO 21571

Gıda Yem

Bitki Spesifik Patates Geni Aranması Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Method (QT-TAX-ST-010), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel), ISO 21571

Gıda Yem

Bitki Spesifik Aktin Geni Aranması Real Time PCR Metodu
Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu

İşletme İçi Metot-"MİKROKİM.SOP.04.014 Rev02" (I.Laube., H. Hird., P. Brodmann., S.Ullmann., M. Schöne-Michling.,, J.Chisholm., H. Broll. Development ofPrimer and Probe Sets for the Detectionof Plant Species in Honey, FoodChemistry 118 (2010) 979- 986’denmodifiye edilmiştir.) Kit Metodu(Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon KitManuel)

Gıda Yem

MON 87701 Soya Tip Belirleme Analizi
Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL METOT (QT-EVE-GM-010), ISO 21569
ISO 24276 Kit Metodu (Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel), ISO 21571

Gıda Yem

MON 87708 Soya Tip Belirleme  Analizi
Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL METOT (QT-EVE-GM-012), ISO 21569,
ISO 24276 Kit Metodu (Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel), ISO 21571

Gıda Yem

MON 87769 Soya Tip Belirleme  Analizi
Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GM-002), ISO21569, ISO 24276 Kit Metodu(Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon KitManuel), ISO 21571

Gıda Yem

CV127 (BPS-CV-127-9) Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL METOT, (QT-EVE-GM-011), ISO21569
ISO 24276 Kit Metodu (Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel), ISO 21571

Gıda Yem

DP 305423-1 Soya Tip Belirleme  Analizi Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL METOT (QT-EVE-GM-008), ISO 21569
ISO 24276 Kit Metodu (Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel), ISO 21571

Gıda                                                       Yem

DAS 44406-6 Soya Tip Belirleme Analizi  Real Time  PCR                                                                                  
Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu

EURL METOT, (QT-EVE-GM-015), ISO 21569,ISO 24276                                                                                                                                                                                                                               Kit Metodu (Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel),
ISO 21571

Gıda                                                       Yem

DAS 68416-4 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time  PCR                                                                           
Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu

EURL METOT, (QT-EVE-GM-013), ISO 21569,ISO 24276                                                                                                         
Kit Metodu (Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel),
ISO 21571

Gıda                                                       Yem

DAS 81419-2 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time  PCR                                                                               
Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu

EURL METOT, (QT-EVE-GM-014), ISO 21569, ISO 24276                                                                                                     
Kit Metodu (Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel),
ISO 21571

Gıda                                                       Yem

MON 87751-7 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time  PCR                                                                                  
Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu

EURL METOT (QT-EVE-GM-016),ISO 21569, ISO 24276
Kit Metodu (Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel),
ISO 21571

Gıda Yem

DAS 40278-9 Mısır Tip Belirleme  Analizi Real Time PCR Metodu
Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL METOT (QT-EVE-ZM-004), ISO 21569,ISO 24276
Kit Metodu (Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel),
ISO 21571

Gıda Yem

73496 Kanola Tip Belirleme Analizi
Real Time PCR Metodu
Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL METOT (QT-EVE-BN-009), ISO
21569, ISO 24276 Kit Metodu
(Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel), ISO 21571

Gıda Yem

281-24-236 Pamuk Tip Belirleme  Analizi Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL METOT (QT-EVE-GH-001a), ISO 21569,
ISO 24276 Kit Metodu (Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel), ISO 21571

Gıda Yem

3006-210-23 Pamuk Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL METOT (QT-EVE-GH-001b), ISO 21570
ISO 24276, ISO 21571

Gıda Yem

GHB 614 Pamuk Tip Belirleme  Analizi
Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL METOT (QT-EVE-GH-006), ISO 21569,
ISO 24276 Kit Metodu (Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel), ISO 21571

Gıda Yem

GHB 811 Pamuk Tip Belirleme Analizi
Real Time PCR Metodu
Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL METOT (QT-EVE-GH-013), ISO
21569, ISO 24276 Kit Metodu
(Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel), ISO 21571

Gıda

Gluten Tayini
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

İşletme İçi Metot- "MİKROKİMSOP.04.018 Rev02" (D. Zeltner,M.Glomb., D.Maede (2009).Real-TimePCR Systems for the Detection of theGluten-Cointaining Cereals Wheat,Spelt, Kamut, Rye, Barley and Oat. EurFood Res Technol Eur Food ResTechnol (2009) 228:321-330'denModifiye Edilmiştir.) Kit Metodu(Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon KitManuel)

Glutensiz ve Gluteni Azaltılmış Tüm Gıdalar

Gluten Miktar Tayini
ELISA Metodu
Ön İşlem: Protein Ekstraksiyonu

Kit Methodu (R-Bipharm Ridascreen Gliadin / Art No: R7001)

Gıda

Bitki Spesifik Nohut Geni Taraması  Konvansiyonel PCR Metodu
Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu

İşletme İçi Metot “MİKROKİM.SOP.04.020 Rev02 ” (R.
Alary C. Buissonade., P. Joudrier., M., Gautier. Detection and Discrimination of Cereal  and Leguminous Species in Chestnut Flour by Duplex PCR. Eur Food Res Technol (2007) 225:427-434)’den modifiye edilmiştir.) Kit Metodu (Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel)

Gıda

Alerjen Tespiti (Antep Fıstığı DNA'sı Aranması)
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

İşletme İçi Metot "MİKROKİM.SOP.04.016 Rev02 " (B.
Brezna ve ark. Eur Food Res Technol (2008) 228:197-203'den modifiye edilmiştir.)
Kit Metodu (Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel)

Gıda

Alerjen Tespiti (Badem DNA'sı Aranması)
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

İşletme İçi Metot "MİKROKİM.SOP.04.016 Rev02" (L.
Piknova ve ark. Eur Food Res Technol (2008)
226:1155-1158'den modifiye edilmiştir.) Kit Metodu (Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel)

Gıda

Alerjen Tespiti (Ceviz DNA'sı Aranması)
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraskiyonu

İşletme İçi Metot "MİKROKİM.SOP.04.016 Rev02" (B.
Brezna ve ark. Eur Food Res Technol (2006) 223:373-377'den modifiye edilmiştir.)
Kit Metodu (Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel)

Gıda

Alerjen Tespiti (Fındık DNA'sı Aranması)
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

İşletme İçi Metot "MİKROKİM.SOP.04.016 Rev02" (L.
Piknova ve ark. Eur Food Res Technol (2008)
226:1155-1158'den modifiye edilmiştir.) Kit Metodu (Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel)

Gıda

Alerjen Tespiti (Fıstık DNA'sı Aranması)
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

İşletme İçi Metot "MİKROKİM.SOP.04.016 Rev02" (R.
Köppel ve ark. Eur Food Res Technol (2010) 230:367-374'den modifiye edilmiştir.) Kit Metodu (Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel)

Gıda

Alerjen Tespiti (Kaju DNA'sı Aranması)
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

İşletme İçi Metot "MİKROKİM.SOP.04.016 Rev02 " (A.
Ehlert ve ark. Food Anal. Metods (2008) 1:136-143'den modifiye edilmiştir.) Kit Metodu (Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel)

Gıda

Alerjen Tespiti (Susam DNA'sı Aranması)
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

İşletme İçi Metot "MİKROKİM.SOP.04.016 Rev02" (S.
Mustorp ve ark. Eur Food Res Technol (2008) 226:771-778'den modifiye edilmiştir.)
Kit Metodu (Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel)

Gıda

Alerjen Tespiti (Süt Proteini Aranması)
ELISA Metodu
Ön İşlem: Protein Ekstraksiyonu

Kit Methodu (R-Biopharm Ridascreen Fast Milk/ Art No: R4652)

Gıda

Alerjen Tespiti (Yumurta Proteini Aranması)
ELISA Metodu
Ön İşlem: Protein Ekstraksiyonu

Kit Methodu (R-Biopharm Ridascreen Fast Ei/Egg Protein/Art No:R6402)

Su

Renk Tayini                                                        Spektrofotometrik Metodu                                     

SM 2120 C

Su

pH Tayini                                                                               Elektrometrik Metodu                                       

TS EN ISO 10523

Su

İletkenlik Tayini                                                              Elektrometrik Metodu                                     

TS 9748 EN 27888

Su

Nitrit  / Nitrat Azotu Tayini      Spektrofotometrik Metodu

TS 7526 EN 26777

Su

Amonyum/Amonyum Azotu Tayini
Ön İşlem: Distilasyon Metodu
Ölçüm: Titrimetrik Metot

SM 4500 – NH3 B
SM 4500 – NH3 C

Su

Klorür Tayini                                                            Titrimetrik Metodu                                  

TS 4164 ISO 9297 

Su

Serbest Klor Tayini                                                              Spektrofotometrik Metot                            

TS EN ISO  7393-2

Su

Escherichia coli Sayımı
Membran Filtrasyon Tekniği

ISO 9308-1

Su

Koliform Bakteri Sayımı
Membran Filtrasyon Tekniği

ISO 9308-1

Su

Fekal Enterokokların Sayımı
Membran Filtrasyon Tekniği

TS EN ISO 7899-2

Su

Pseudomonas  aeruginosa Sayımı
Membran Filtrasyon tekniği

TS EN ISO 16266

Su

Sülfit İndirgeyen Anaerob Bakteri (Clostridia) Sporlarının Aranması ve Sayımı 
Membran Filtrasyon Tekniği

TS 8020 EN 26461-2

Su

Koloni Sayımı (22 °C)

TS EN ISO 6222

Su

Koloni Sayımı (36 °C)

TS EN ISO 6222

Su

Patojen Stafilakokların Tespiti ve Sayımı
Membran Filtrasyon Tekniği

NF  T90-412

Su

Clostridium perfringens Sayımı (Sporlular Dahil) Membran Filtrasyon Tekniği

98/83/EC  Direktif

Su

Alüminyum (Al), Antimon (Sb), Arsenik (As), Bakır (Cu), Baryum (Ba), Bor (B),  Civa (Hg), Demir (Fe), Kadmiyum (Cd), Kalsiyum (Ca),
Krom (Cr), Kurşun (Pb), Magnezyum (Mg),  Mangan (Mn), Nikel (Ni), Potasyum (K), Selenyum (Se), Sodyum (Na) Tayini
ICP-MS Metodu

EPA 3015 A EPA 6020 B