Adres : İçören Mah. Değirmenyolu Cad. Kutay İş Merkezi C Blok No:16 Kat:2
Daire:6 Kat:4 Daire:9-10 Ataşehir /İSTANBUL/TÜRKİYE
OIC/SMIIC 35:2020 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen
kapsamlar için akredite edilmiştir.
Helal Akreditasyon Numarası
2024-057
Helal Akreditasyon Kapsamı
Ekte belirtilmiştir
İlk Helal Akreditasyon Tarihi
07.06.2024
Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi
07.06.2029
Bu sertifika; OIC/SMIIC 35:2020 Standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.
Deney Kapsamı - Deneyi Yapılan Malzemeler/Ürünler | Deney Adı | Deney Metodu (Ulusal, Uluslararası standartlar, işletmeye özgü metot) |
---|---|---|
Et ve Et
Ürünleri |
Rutubet
Tayini |
AOAC 950.46 |
Hayvan Yemi |
Rutubet
Tayini |
29955 Sayılı
Resmi Gazete (Yemin resmî kontrolü için numune alma ve analiz metotlarına
dair yönetmelik) |
Peynir |
Rutubet
Tayini |
AOAC 948.12 |
Tereyağ |
Rutubet
Tayini |
AOAC 920.116 |
Tahıl
ve Tahıl Ürünleri (Mısır ve Baklagil Hariç) |
Rutubet
Tayini |
TS
EN ISO 712 |
Ekmek |
Rutubet
Tayini |
TS 5000 |
Kavrulmuş, Öğütülmüş Kahve |
Rutubet
Tayini |
TS
ISO 11294 |
Çözünebilir
Kahve |
Rutubet
Tayini |
TS ISO 3726 |
Gıdalar
(Kül İçeriği 100 Gramdaki Kül Miktarı 0,07 ile 8 Gram Kül İçeren Gıdaları
Kapsar.) |
Kül
Tayini |
NMKL
173 |
Yem
ve Yem Katkı Maddeleri |
Kül
Tayini |
AOAC 942.05 |
Et ve Et
Ürünleri |
pH
Elektrometrik Metodu |
TS 3136 ISO
2917 |
Çözünebilir
Kahve |
pH
Elektrometrik Metodu |
TS ISO 3726 |
Ekmek ve
Bisküvi |
Tuz Tayini Titrimetrik
Metot |
TS 5000 |
Et ve Et
Ürünleri |
Tuz Tayini |
AOAC 935.47 |
Et ve Et
Ürünleri |
Nişasta
Titrimetrik Metot |
TS 6812 |
Gıda |
Toplam Azot
ve Protein Miktarı Tayini |
NMKL No:6 |
Yem ve Yem
Katkı Maddeleri |
Toplam Azot ve Protein Tayini Kjeldahl
Methodu |
AOAC 2001.11 |
Gıda (Süt ve
Süt Ürünleri hariç) |
Yağ Tayini |
NMKL 160 |
Süt
ve Süt Ürünleri |
Yağ
Tayini |
İşletme
İçi Metod “MİKROKİM.SOP.02.165” (Butyrometric Determination of Fat Content of
Various Dairy Product’den modifiye |
Yem ve Yem
Katkı Maddeleri |
Ham Yağ veya
Eter Ekstraktı Tayini |
AOAC 920.39 |
Bal |
Şeker
Bileşenleri |
IHC Bölüm 7.2 |
Çikolata |
Şeker
Bileşenleri |
AOAC 980.13 |
Gıda |
Monosodyum
Glutamat (MSG) Analizi (L-Glutamik Asit cinsinden) |
İşletme
İçi Metot "MİKROKİM.SOP.02.026" (R-Biopharm L-Glutamik Asit)'den
modifiye edilmiştir. |
Balık ve
Balık Ürünleri |
Biyojen Aminler Histamin Tayini HPLC – UV
Metodu |
NMKL 196 |
Gıda |
Boya/Gıda
Boyası Miktar Tayini (E - 102 Tartrazin / Acid Yellow 23, E-104 Qıinoline
Yellow, E - 110 Sunset Yellow FCF, E – 120 Carminicacid / Acid Red 4, E – 122 Carmosin (Azorubin), E – 123
Amaranth / Acid Red 27, E – 124 Ponceau 4R / Acid Red 18, E – 127 Eritrosin
B, E – 129 Allura Red AC, E -131 Patent Blue V / Acid Blue 3, E – 132
Indıgotine / Indıgo Carmine, E – 133 Brillant Blue FCF / Acid Blue 9, E – 142
Green S / Acid Green 50,)
HPLC – UV / DAD Metodu |
İşletme İçi
Metot-"MİKROKİM.SOP.02.177/Rev00"(NMKL 130, Waters Application
Note'dan modifiye edilmiştir.) |
Gıda,
Gıda Takviye |
Asesülfam-K,
Aspartam ve Sakkarin Tayini |
JAOAC
Vol.76 No:2 TS EN 12856 |
Gıda,
Aroma ve Gıda |
Benzoik
Asit ve Sorbik Asit Tayini |
NMKL
124 |
Çay,
Kahve ve Alkolsüz İçecekler |
Kafein
Tayini |
JAOAC
Vol.76 No:2 |
Gıda
|
PHB
(Metil-Etil ve Propil P-Hidroksibenzoat) Tayini |
NMKL
124 |
Gıda |
Antioksidan Tayini (BHA - BHT) HPLC-DAD
Metodu |
İşletme İçi Metot
“MİKROKİM.SOP.02.201 Rev01" (AOAC 983.15'den Modifiye Edilmiştir.) |
Jelatin |
Hidrojen
Peroksit Tayini |
European Pharmacopoeia
8.0 Gelatine Sayfa 2323, 91312 Quantofix Peroxid 100 |
Et ve Et
Ürünleri |
Kolajen ve
Hidroksiprolin Tayini
Spektrofotometrik Metot |
AOAC
990.26 |
Hayvansal
Yağlar ve Süt ve Süt Ürünleri |
Bitkisel Yağ
Aranması
GC-FID Metodu |
Türk Gıda Kodeksi 2017/26 sayılı Zeytinyağı
ve Pirina yağı Analiz Metotları Tebliği TS 7503 |
Hayvansal ve
Bitkisel Yağlar, Ekstrakte Edilen Yağlar |
Yağ Asitleri
Kompozisyonu - Trans yağlar, Doymuş Yağ Asitleri-Doymamış Yağ Asitleri-Tekli
Doymamış Yağ Asitleri-Çoklu Doymamış Yağ Asitleri Tayini |
TGK 2017/26
Sayılı Zeytinyağı ve Pirina Yağı Analiz Metotları Tebliği |
Alkolsüz
İçecekler |
Etanol (Etil
Alkol) ve Metanol (Metil Alkol) Tayini |
AOAC 983.13 |
Baharat |
Aflatoksin B₁ ve Toplam
Aflatoksin (B₁ +B₂ +G₁+G₂) Tayini |
AOAC 999.07 |
Kurutulmuş
Meyveler |
Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1
+B2+G1+G2) Tayini HPLC-FLD
Metodu |
AOAC 999.07 |
Tahıllar ve
Tahıl Ürünleri |
Aflatoksin B₁ ve Toplam
Aflatoksin (B₁ +B₂ +G₁ +G₂) Tayini |
AOAC 991.31 |
Süt, Süt
Ürünleri, Süt Bazlı Bebek Maması |
Aflatoksin M₁ Tayini HPLC-FLD
Metodu |
TS EN ISO
14501 |
Tahıl Bazlı
Bebek ve Küçük Çocuk Gıdaları |
Aflatoksin B₁ ve Toplam
Aflatoksin (B₁+B₂+G₁+G₂) Tayini |
AOAC 2000.16 |
Yağlı
Tohumlar ve Ürünleri |
Aflatoksin B₁ ve Toplam
Aflatoksin (B₁ +B₂ +G₁+G₂) Tayini |
İşletme İçi
Metot -" MİKROKİM.SOP.02.128 Rev No:4" (AOAC 991.31standartdan
modifiye edilmiştir.) |
Yem (Karma,
Büyükbaş, Kanatlı Yemi, Kedi-Köpek Maması) |
Aflatoksin B₁ ve Toplam
Aflatoksin (B₁+B₂+G₁+G₂) Tayini |
AOAC 2003.02 |
Tahıllar,
Tahıl Ürünleri, Tahıl Bazlı Bebek ve Çocuk Ek Gıdaları |
Deoksinivalenol (DON) Tayini HPLC-UV
Metodu |
İşletme İçi
Metot- “MİKROKİM.SOP.02.158”(R-Biopharm Babyfood Deoxynivalenol extraction
method Ref no: A2-P50.V8/ R-Biopharm Cereal Deoxynivalenol extraction method
Ref no: A1-P50.V10 ‘dan modifiye edilmiştir.) |
Yem |
Deoksinivalenol (DON) Tayini HPLC UV
Metodu |
İşletme İçi
Metot “MİKROKİM.SOP.02.066” (R-Biopharm
Animal Feed Deoksinivalenol extraction method ‘den modifiye edilmiştir) |
Mısır ve
Mısır İçeren Ürünler, Mısır İçeren Bebek Gıdaları |
Fumonisin (FB₁ + FB₂) Tayini HPLC-FLD
Metodu |
İşletme İçi
Metot-"MİKROKİM.SOP.02.155"(R-Biopharm-Fumonisin Extraction Metod
Ref. No:P31/V9/16.07.12 AOAC 2001.04 |
Çikolata ve
Kakao |
Okratoksin
A
HPLC-FLD Metodu |
R-Biopharm,
Cereal Ochratoxin A |
Baharatlar |
Okratoksin A HPLC-FLD
Metodu |
işletme İçi
Metot- "MİKROKİM.SOP.02.184 Rev00" R-Biopharm Ochraprep Analysis of
Spice A20/P14 V.9 |
Kahve ve
Kahve Ürünleri |
Okratoksin A Tayini HPLC-FLD
Metodu |
İşletme İçi
Metot-"MİKROKİM.SOP.02.134"(R-Biopharm Ochratoxin A App. Note
Coffee, Ref Code: A1-P14.V9'dan modifiye edilmiştir.) |
Tahıl Bazlı
Bebek ve Çocuk Gıdaları |
Okratoksin A
Tayini |
İşletme İçi
Metot “MİKROKİM.SOP.02.082” (R-Biopharm
Ochratoxin A Metod Baby Food)’dan modifiye edilmiştir. |
Tahıllar ve
Tahıl Ürünleri |
Okratoksin A Tayini HPLC-FLD
Metodu |
İşletme İçi
Metot-"MİKROKİM.SOP.02.133" (R-Biopharm
Rhone Ltd. Application Note Ochratoxin A Extraction Method Cereal P 14 Ref
No:V16'dan modifiye edilmiştir.) |
Yem |
Okratoksin A Tayini HPLC-FLD
Metodu |
İşletme İçi
Metot “MİKROKİM.SOP.02.118”(R-BiopharmOchraprep Analysis of AnimalFeed
(A18-P14.V7)’den modifiye edilmiştir) |
Elma İçeren
Meyve Suları ve Püreleri, Meyve Bazlı Bebek ve Çocuk Gıdaları |
Patulin Tayini HPLC-UV
Metodu |
İşletme İçi
Metot- "MİKROKİM.SOP.02.104" (R-Biopharm EAISIMIP Patulin
P250/P250B Apple Puree'den modifiye edilmiştir.) |
Tahıllar,
Tahıl Ürünleri, Tahıl Bazlı Bebek ve Çocuk Ek Gıdaları |
Zearalenon (ZON) Tayini HPLC-FLD
Metodu |
İşletme İçi
Metot- “ MİKROKİM.SOP.02.157” (R-Biopharm
Babyfood Zearelenone extraction method Ref no: A4-RP91.V1 R-Biopharm Cereal
Zearelenone extraction method Ref:A4-RP91 RP90.V13 ‘dan modifiye edilmiştir) |
Yem |
Zearalenon (ZON) Tayini HPLC-FLD
Metodu |
İşletme İçi
Metot “MİKROKİM.SOP.02.079” (R-Biopharm
Zearalenone Analysis of AnimalFeed(RP91/RP90/v15)’den modifiye edilmiştir) |
Gıda ve Gıda
Katkı Maddeleri |
Alüminyum (Al), Antimon (Sb), Arsenik (As),
Bakır (Cu), Civa (Hg), Çinko (Zn), Demir (Fe), Fosfor (P), Kadmiyum (Cd),
Kalsiyum (Ca), Kobalt (Co), Krom (Cr), Kurşun (Pb), Magnezyum (Mg), Mangan
(Mn), Nikel (Ni), Potasyum (K), Selenyum (Se), Sodyum (Na) Tayini ICP-MS Metodu |
İşletme İçi Metot “MİKROKİM.SOP.02.238”
(NMKL186’dan modifiye edilmiştir.) |
Gıda ve Gıda
Katkı Maddeleri |
Kalay (Sn)
Tayini |
NMKL 191 |
Yem ve Yem
Katkı Maddeleri |
Alüminyum
(Al), Antimon (Sb), Arsenik (As), Bakır (Cu), Civa (Hg), Çinko (Zn), Demir
(Fe), Fosfor (P), Kadmiyum (Cd), Kalsiyum (Ca), Kobalt (Co), Krom (Cr),
Kurşun (Pb), Magnezyum (Mg), Mangan (Mn), Nikel (Ni), Potasyum (K), Selenyum
(Se), Sodyum (Na) Tayini |
İşletme İçi
Metot-“MİKROKİM.SOP.02.239” (NMKL 186’dan Modifiye Edilmiştir.) |
Yem ve Yem
Katkı Maddeleri |
Kalay (Sn)
Tayini |
NMKL 191 |
Gıda ile
Temas Eden Polimer, Silikon, Kağıt/ |
Yapı Tayini |
İşletme İçi
Metot-"MİKROKİM.SOP.02.153 (HR Hummel Polymer and Additives, HR Hummel
Polymer Sample Library'den modifiye edilmiştir.) |
Çocuklar için
Kullanılacak Plastik |
Spesifik
Migrasyon (2,2-bis |
EN 14372 |
Gıda ile
Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler |
Buharlaşabilen
Gıda Benzerlerinde Toplam Migrasyon Analizi |
TS EN 1186-1,
TS EN 1186-3 Metot 1 |
Gıda ile
Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler |
Buharlaşabilen
Gıda Benzerlerinde Toplam Migrasyon Analizi |
|
Gıda ile
Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler |
Buharlaşabilen
Gıda Benzerlerinde Toplam Migrasyon Analizi |
TS EN 1186-1,
TS EN 1186-3 Metot 4 |
Gıda ile
Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler |
Buharlaşabilen
Gıda Benzerlerinde Toplam Migrasyon Analizi |
|
Gıda ile
Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler |
Yağlı Gıda
ile Yüksek Sıcaklıklarda (100 ⁰C-175⁰C) Temasta Bulunan Plastik Madde ve
Malzemelerde |
TS EN
1186-1 TS EN 1186 - 13 |
Gıda ile
Temas Eden Plastik Esaslı |
Spesifik
Migrasyon |
TS EN 13130-1 |
Gıda ile
Temas Eden Plastik Madde |
Kurşun (Pb),
Kadmiyum (Cd), Arsenik (As), Civa (Hg), Antimon (Sb), |
İşletme İçi
Metot- “MİKROKİM.SOP.02.236” (AP (89) 1, NMKL 186 ’dan Modifiye Edilmiştir.) |
Gıda ile
Temas Eden Baskılı Kağıt |
Arsenik (As),
Civa (Hg), Kadmiyum (Cd), Kurşun (Pb) |
TS EN 645, |
Gıda ile
Temas Eden Porselen, |
Kurşun (Pb)
ve Kadmiyum (Cd) Salımı Tayini |
TGK 2012/30 |
Gıda ile
Temas Eden Baskılı Kağıt Karton Madde ve Malzemeler |
Klorür (Cl2)
Miktar Tayini |
Mohr Yöntemi
TS EN 645, |
Gıda ile
Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler |
Formaldehit
Tayini |
EUR 24815, TS
CEN/TS 13130 -23 |
Kağıt Esaslı
Ambalajlar |
Formaldehit
Tayini |
EN 645/ EN
647 |
Gıda |
Koliform
Bakteri, Fekal Koliform ve Escherichia coli Aranması |
FDA-BAM Bölüm
4 |
Ekmek Mayası |
Rope Sporu
Aranması |
TS 3522 |
Gıda |
Salmonella spp.
Aranması |
|
Süt ve Süt
ürünleri, Toz Bebek Mamaları |
Cronobacter spp.
Aranması |
ISO 22964 |
Gıda |
Sülfit
İndirgeyen Anaerobik Bakteri Sayımı |
ISO 15213 |
Gıda |
Campylobacter spp.
Aranması |
ISO 10272-1 |
Gıda Yem |
Escherichia coli
Sayımı |
ISO 16649-2 |
Gıda Yem |
Listeria monocytogenes
Aranması |
ISO 11290-1 |
Gıda Yem |
Aerobik
Koloni Sayımı |
ISO 4833-1 |
Gıda |
Bacillus cereus
Sayımı |
ISO 7932 |
Gıda |
Clostridium perfringens
Sayımı |
ISO 7937 |
Gıda |
Escherichia coli
O157 Aranması |
ISO 16654 |
Gıda Yem |
Enterobactericea Sayımı |
ISO 21528-2 |
Gıda Yem |
Koliform
Bakteri Sayımı |
ISO 4832 |
Gıda Yem |
Küf ve Maya
Sayımı |
ISO 21527-1 |
Su Ürünleri |
Vibrio cholerae
ve Vibrio parahaemolyticus Aranması |
|
Gıda |
Koagülaz
Pozitif Stafilokokların Sayımı (Staphylococcus aureus ve diğer
türler) |
ISO 6888-1 |
Gıda Yem Gıda
İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Escherichia coli
Sayımı |
ISO 16649-3 |
Gıda Yem |
Salmonella spp.
Aranması |
AFNOR BRD
07/11-12/05 RAPID’ Salmonella Agar-V10 |
Gıda Yem |
Listeria monocytogenes
Aranması |
AFNOR BRD 07/04-09/98
RAPID’ L.mono-V11 |
Süt ve Süt
ürünleri, Toz Bebek Mamaları |
Cronobacter spp.
Aranması |
AFNOR BRD
07/22-05/12 RAPID’ Sakazakii Agar-V3 |
Ekmek ve
Ekmek Çeşitleri |
Rope Sporu
Sayımı |
TS 5000 |
Gıda Yem Gıda
İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Koagülaz
Pozitif Stafilokokların Sayımı (Staphylococcus aureus ve diğer türler) |
ISO 6888-3 |
Gıda Yem
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Küf ve Maya
(aw>0,95 ve aw ≤0,95) Sayımı
Koloni Sayım Tekniği |
RAPID Yeast
and Mold Count Plate – 3M (AFNOR Certifica No: 01/13 – 07/14) |
Gıda, Yem,
Gıda İşletmelerinden Alınan Çevresel Numuneler |
Enterobacteriaceae
Sayımı |
ISO 21528-1 |
Şeker ve
Şekerli Ürünler |
Osmofilik
Maya Sayımı |
ISO 21527-2 |
Gıda |
Stafilokokal
Enterotoksin Aranması |
EU-RL
European Screening Method Ver.5 (RIDASCREEN Set Total Kit R 4105) |
Yoğurt |
Karakteristik
Mikroorganizma Sayımı |
ISO 7889 |
Gıda |
Laktik Asit
Bakterilerinin Sayımı |
ISO 15214 |
Gıda Yem |
GDO Tarama
Analizi (p35S/tNOS/pFMV) |
EURL METOT
(QL-ELE-00-012), |
Gıda |
Tür Tespiti ("
At, Eşek" Eti Aranması) " |
İşletme İçi
Metot "MİKROKİM.SOP.04.006/03" |
Gıda |
Tür Tespiti
("Tavuk, Hindi" Eti Aranması) "Konvansiyonel PCR" Metodu |
İşletme İçi
Metot "MİKROKİM.SOP.04.008/03" (I. |
Gıda Yem |
Tür Tespiti
(Sığır DNA'sı Aranması) |
Kit Metodu
(Exon Screen Beef Assay), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Exon Screen Pork
Assay), ISO 21569, ISO 24276 |
Gıda Yem |
Tür Tespiti
(Domuz DNA'sı Aranması) |
Kit Metodu
(Exon Screen Pork Assay), |
Jelatin ve Jelatin |
Tür Tespiti
(Domuz, Sığır, Balık Eti Aranması) |
İşletme İçi
Metot- |
Etler ve Tüm
Et Ürünleri İçeren Gıdalar |
Et Tür Tayini
("Ördek " Eti Aranması) “Real Time PCR ” Metodu |
İşletme İçi
Metot “MİKROKİM.SOP.04.019/02” (N. |
Gıda |
Süt Tür Tayini ("Koyun, Keçi ve
İnek" Sütü Aranması) Ön İşlem: DNA
Ekstraksiyonu |
İşletme İçi
Metot "MİKROKİM.SOP.04.017/02" (Restsch.J.ve ark. Eur Food Res
Technol (2013) 236:217-227'den modifiye edilmiştir) Kit Metodu (Magnesia 16
Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel) |
Gıda Yem |
Hayvan DNA’sı
(16S r RNA Geni) Aranması |
İşletme İçi
Metot- |
Gıda Yem |
Bitki Spesifik "Soya" Geni Aranması
Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EEURL Metot
(QT-TAX-GM-009), ISO 21569, ISO 24276, Kit Metodu (Magnesia 16 Nükleik Asit
İzolasyon Kit Manuel, ISO 21571) |
Gıda Yem |
Bitki Spesifik Mısır Geni Aranması Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL Metot
(QT-TAX-ZM-011), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Magnesia 16 Nükleik Asit
İzolasyon Kit Manuel,ISO 21571) |
Gıda Yem |
Bitki Spesifik Kanola Geni Aranması Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METHOD
(OT-TAX-BN-012), ISO 21569, |
Gıda Yem |
Bitki Spesifik Pamuk Geni Aranması Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METHOD
(QT-TAX-GH-015), ISO 21569, |
Gıda Yem |
Bitki Spesifik Pirinç Geni Aranması Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-TAX-OS-002), ISO 21569, |
Gıda Yem |
Bitki Spesifik Patates Geni Aranması Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL Method
(QT-TAX-ST-010), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Magnesia 16 Nükleik Asit
İzolasyon Kit Manuel), ISO 21571 |
Gıda Yem |
Bitki Spesifik Aktin Geni Aranması Real Time PCR
Metodu |
|
Gıda Yem |
MON 87701 Soya Tip Belirleme ve Miktar
Analizi Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-GM-010), ISO 21570 |
Gıda Yem |
MON 87708 Soya Tip Belirleme ve Miktar
Analizi Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-GM-012), ISO 21570, |
Gıda Yem |
MON 87769 Soya Tip Belirleme ve Miktar
Analizi Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-GM-002), ISO 21570, |
Gıda Yem |
CV127 (BPS-CV-127-9) Soya Tip Belirleme ve
Miktar Analizi Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT,
(QT-EVE-GM-011), ISO 21570 |
Gıda Yem |
DP 305423-1 Soya Tip Belirleme ve Miktar
Analizi Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-GM-008), ISO 21570 |
Gıda Yem |
DAS 44406-6
Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR
|
EURL METOT,
QT-EVE-GM-015, ISO 21570, ISO 24276
Kit Metodu (Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel), |
Gıda Yem |
DAS 68416-4
Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR
|
EURL METOT,
QT-EVE-GM-013, ISO 21570, ISO 24276
|
Gıda Yem |
DAS 81419-2
Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR
|
EURL METOT,
QT-EVE-GM-014, ISO 21570, ISO 24276
|
Gıda Yem |
MON 87751-7
Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR
|
EURL METOT
QT-EVE-GM-016, ISO 21570, ISO 24276 |
Gıda Yem |
DAS 40278-9 Mısır Tip Belirleme ve Miktar
Analizi Real Time PCR
Metodu |
EURL METOT
(QT-EVE-ZM-004), ISO 21570, ISO 24276 |
Gıda Yem |
73496 Kanola
Tip Belirleme Analizi |
EURL METOT
(QT-EVE-BN-009), ISO |
Gıda Yem |
281-24-236 Pamuk Tip Belirleme ve Miktar
Analizi Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-GH-001a), ISO 21570, |
Gıda Yem |
3006-210-23 Pamuk Tip Belirleme ve Miktar
Analizi Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-GH-001b), ISO 21570 |
Gıda Yem |
GHB 614 Pamuk Tip Belirleme ve Miktar Analizi Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-GH-006), ISO 21570, |
Gıda Yem |
GHB 811 Pamuk
Tip Belirleme Analizi |
EURL METOT
(QT-EVE-GH-013), ISO |
Gıda Yem |
H7-1 Pancar Tip Belirleme ve Miktar Analizi Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT (QT-EVE-BV-001),
ISO 21570 |
Gıda Yem |
Bt11 Mısır Tip Belirleme ve Miktar Analizi Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-ZM-015), ISO 21570, |
Gıda Yem |
MON 810 Mısır Tip Belirleme ve Miktar Analizi Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-ZM-020), ISO 21570, |
Gıda Yem |
MON 89034 Mısır Tip Belirleme ve Miktar
Analizi Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-ZM-018), ISO 21570, |
Gıda Yem |
MON 88017 Mısır Tip Belirleme ve Miktar
Analizi Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-ZM-016), ISO 21570, |
Gıda Yem |
MIR 604 Mısır Tip Belirleme ve Miktar Analizi Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-ZM-013), ISO 21570, |
Gıda Yem |
NK 603 Mısır Tip Belirleme ve Miktar Analizi Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-ZM-008), ISO 21570, |
Gıda Yem |
MIR 162 Mısır Tip Belirleme ve Miktar Analizi Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-ZM-022), ISO 21570, |
Gıda Yem |
DAS 1507 Mısır Tip Belirleme ve Miktar
Analizi Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-ZM-010), ISO 21570, |
Gıda Yem |
3272 Mısır Tip Belirleme ve Miktar Analizi Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-ZM-019), ISO 21570, |
Gıda Yem |
MON 863 Mısır Tip Belirleme ve Miktar Analizi Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT,
(QT-EVE-ZM-009), ISO 21570, |
Gıda Yem |
DAS 59122 Mısır Tip Belirleme ve Miktar
Analizi Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-ZM-012), ISO 21570, |
Gıda Yem |
T25 Mısır Tip Belirleme ve Miktar Analizi Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-ZM-011), ISO 21570, |
Gıda Yem |
GA21 Mısır Tip Belirleme ve Miktar Analizi Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-ZM-007), ISO 21570, |
Gıda Yem |
Bt 176 Mısır Tip Belirleme ve Miktar Analizi Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-ZM-023), ISO 21570, |
Gıda Yem |
MON 87460 Mısır Tip Belirleme ve Miktar
Analizi Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-ZM-005), ISO 21570 |
Gıda Yem |
40-3-2 Soya Tip Belirleme ve Miktar Analizi Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-GM-005), ISO 21570 |
Gıda Yem |
A2704-12 Soya Tip Belirleme ve Miktar Analizi Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-GM-004), ISO 21570 |
Gıda Yem |
A5547-127 Soya Tip Belirleme ve Miktar
Analizi Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-GM-007), ISO 21570, |
Gıda Yem |
MON 89788 Soya Tip Belirleme ve Miktar
Analizi Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-GM-006), ISO 21570 |
Gıda Yem |
DP 356043-5 Soya Tip Belirleme ve Miktar
Analizi Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-GM-009), ISO 21570, |
Gıda Yem |
MON 87705 Soya Tip Belirleme ve Miktar
Analizi Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-GM-003), ISO 21570, |
Gıda Yem |
EH - 92-527-1 Patates Tip Belirleme ve Miktar
Analizi Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-ST-001), ISO 21570, |
Gıda Yem |
LLRice 62 Pirinç Tip Belirleme ve Miktar
Analizi Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-OS-002), ISO 21570, |
Gıda Yem |
MON 15985 Pamuk Tip Belirleme ve Miktar
Analizi Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-GH-005), ISO 21570, |
Gıda Yem |
MON 1445 Pamuk Tip Belirleme ve Miktar
Analizi Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-GH-003), ISO 21570, |
Gıda Yem |
MON 531 Pamuk Tip Belirleme ve Miktar Analizi Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-GH-004), ISO 21570, |
Gıda Yem |
LLCotton25 Pamuk Tip Belirleme ve Miktar
Analizi Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-GH-002), ISO 21570, |
Gıda Yem |
T304-40 Pamuk Tip Belirleme ve Miktar Analizi Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-GH-009), ISO 21570, |
Gıda Yem |
MON 88913 Pamuk Tip Belirleme ve Miktar
Analizi Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-GH-007), ISO 21570, |
Gıda Yem |
GT73 Kanola Tip Belirleme ve Miktar Analizi Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-BN-004), ISO 21570, |
Gıda Yem |
T45 Kanola Tip Belirleme ve Miktar Analizi Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-BN-001), ISO 21570, |
Gıda Yem |
MS8 Kanola Tip Belirleme ve Miktar Analizi Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-BN-002), ISO 21570, |
Gıda Yem |
RF3 Kanola Tip Belirleme ve Miktar Analizi Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-BN-003), ISO 21570, |
Gıda Yem |
MS1 Kanola Tip Belirleme ve Miktar Analizi Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-BN-005), ISO 21570, |
Gıda Yem |
TOPAS 19/2 Kanola Tip Belirleme ve Miktar
Analizi Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT, (QT-EVE-BN-008),
ISO 21570, |
Gıda Yem |
MON 88302 Kanola Tip Belirleme ve Miktar
Analizi Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL METOT
(QT-EVE-BN-010), ISO 21570, |
Gıda Yem |
GHB119 Pamuk
Tip Belirleme ve Miktar Analizi |
EURL METOT
(QT-EVE-GH-008), ISO 21570, ISO 24276 |
Gıda |
Gluten Tayini |
İşletme İçi
Metot "MİKROKİM SOP.04.018/02" (D. Zeltner, M.Glomb., D.Maede
(2009).Real-Time PCR Systems for the Detection of the Gluten-Cointaining
Cereals Wheat, Spelt, Kamut, Rye, Barley and Oat. Eur Food Res Technol Eur
Food Res Technol (2009) 228:321-330'den modifiye edilmiştir.) Kit Metodu
(Magnesia 16 Nükleik Asit İzolasyon Kit Manuel) |
Glutensiz ve
Gluteni Azaltılmış Tüm Gıdalar |
Gluten Miktar
Tayini |
R-Bipharm
Ridascreen Gliadin / Art No: R7001 |
Gıda |
Bitki
Spesifik Nohut Geni Taraması Konvansiyonel PCR Metodu |
İşletme İçi
Metot “MİKROKİM.SOP.04.020/02” (R. |
Gıda |
Alerjen
Tespiti (Antep Fıstığı DNA'sı Aranması) |
İşletme İçi
Metot "MİKROKİM.SOP.04.016/02 " (B. |
Gıda |
Alerjen
Tespiti (Badem DNA'sı Aranması) |
İşletme İçi
Metot "MİKROKİM.SOP.04.016/02" (L. |
Gıda |
Alerjen
Tespiti (Ceviz DNA'sı Aranması) |
İşletme İçi
Metot "MİKROKİM.SOP.04.016/02" (B. |
Gıda |
Alerjen
Tespiti (Fındık DNA'sı Aranması) |
İşletme İçi
Metot "MİKROKİM.SOP.04.016/02" (L. |
Gıda |
Alerjen
Tespiti (Fıstık DNA'sı Aranması) |
İşletme İçi
Metot "MİKROKİM.SOP.04.016/02" (R. |
Gıda |
Alerjen
Tespiti (Kaju DNA'sı Aranması) |
İşletme İçi
Metot "MİKROKİM.SOP.04.016/02" (A. |
Gıda |
Alerjen
Tespiti (Susam DNA'sı Aranması) |
İşletme İçi
Metot "MİKROKİM.SOP.04.016/02" (S. |
Gıda |
Alerjen
Tespiti (Süt Proteini Aranması) |
Kit Metodu
(R-Biopharm Ridascreen Fast Milk / Art No: R4652) |
Gıda |
Alerjen
Tespiti (Yumurta Proteini Aranması) |
Kit Metodu
(R-Biopharm Ridascreen Fast Ei/Egg Protein/Art No: R6402) |
Su |
Renk
Tayini
Spektrofotometrik Metodu |
SM 2120 C |
Su |
pH
Tayini
Elektrometrik Metodu |
TS EN ISO
10523 |
Su |
İletkenlik
Tayini
Elektrometrik Metodu |
TS 9748 EN
27888 |
Su |
Nitrit / Nitrat Azotu Tayini Spektrofotometrik Metodu |
TS 7526 EN
26777 |
Su |
Amonyum/Amonyum
Azotu Tayini |
SM 4500 – NH3
B, C |
Su |
Klorür
Tayini
Titrimetrik Metodu |
TS 4164 ISO
9297 |
Su |
Serbest Klor
Tayini
Spektrofotometrik Metot |
TS EN
ISO 7393-2 |
Su |
Escherichia
coli Sayımı |
ISO 9308-1 |
Su |
Koliform
Bakteri Sayımı |
ISO 9308-1 |
Su |
Fekal
Enterokokların Sayımı |
TS EN ISO
7899-2 |
Su |
Pseudomonas
aeruginosa Sayımı |
TS EN ISO
16266 |
Su |
Sülfit
İndirgeyen Anaerob Bakteri (Clostridia) Sporlarının Aranması ve Sayımı |
TS 8020 EN
24461-2 |
Su |
Koloni Sayımı
(22 °C) |
TS EN ISO
6222 |
Su |
Koloni Sayımı
(36 °C) |
TS EN ISO
6222 |
Su |
Patojen
Stafilakokların Tespiti ve Sayımı |
NF T90-412 |
Su |
Clostridium
perfringens Sayımı (Sporlular Dahil) Membran Filtrasyon Tekniği |
98/83/EC
Direktif |
Su |
Alüminyum
(Al), Antimon (Sb), Arsenik (As), Bakır (Cu), Baryum (Ba), Bor (B), Civa
(Hg), Demir (Fe), Kadmiyum (Cd), Kalsiyum (Ca), Krom (Cr), Kurşun (Pb), Magnezyum
(Mg), Mangan (Mn), Nikel (Ni),
Potasyum (K), Selenyum (Se), Sodyum (Na) Tayini |
EPA 3015 A
EPA 6020 B |